woensdag 21 september 2011

Zaterdag 10/9/2011: rustdag en voorbereiding vierdaagse

Vandaag is het een rustdag: we mogen wat langer uitslapen! We genieten ook van een zwempartij in de rivier voor ons huis: heerlijk, in het koude water!!!
Ik geniet van een verfrissend zwempartijtje!

Hilde en Frieda (vooraan)
In het reflectiemoment moeten we nadenken over wat we al gegeven hebben aan de groep en wat we ontvangen hebben van de groep, wat je nodig hebt en wat je gevraagd hebt. Een interessante oefening! Het is ook fijn te horen wat de anderen over mij zeggen. Een mooie quote van Nicole: "Je moet kiezen voor het leven want iemand anders kan niet voor jou leven".

Door de groepsdynamiek die ontstaat als 12 onbekenden zo close met elkaar samenleven en samen grensverleggende activiteiten uitvoeren leer je veel over jezelf en hoe je in zo'n groep functioneert. Dat is enorm boeiend!

We krijgen ook het programma voor de komende vier dagen gepresenteerd: morgen vertrekken we immers op tocht naar de Monte Perdido! Ilse en Geert geven een lijst met wat we mogen meenemen: héél beperkt want we moeten alles immers vier dagen lang dragen in onze rugzak. Een handdoek staat eigenlijk nauwelijks in de lijst (een heel kleintje alleen) en zeep al helemaal niet! We weten nu al dat we na vier dagen zullen lopen stinken....

Gelukkig zijn er dragers (sherpa's) die onze rugzak en slaapmatje dat we enkel de eerste nacht nodig hebben zullen meenemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten