woensdag 21 september 2011

vrijdag 9/9/2011: klettersteig (via ferrata)

Vandaag staat de klettersteig (ook gekend als Via Ferrata) op het programma: dat is een touwenparcours over rotsen met beveiliging van 2 leeflijnen, een gordel en een touw naar elkaar. We krijgen eerst wat uitleg en vertrekken dan naar Broto. Na de lunch starten we in groepjes. Wij doen de via ferrata van Sorrosal.

Hierbij is mijn grootste schrik mijn hoogtevrees. Het eerste stuk was het zwaarst: omhoog over de rots, dan een stuk met laddertjes tot aan een grotje. We moesten door het grotje maar daar stroomde nogal wat water in zodat we onze voeten op de zijwanden moesten zetten om geen natte schoenen te krijgen! Eens uit de grot kwamen we in een rivierkloof: prachtig!

Over een smalle boomstam moesten we over de rivier en dan verder langs de wanden klauteren. Het was nog een vrij lang parcours! Omdat er in de groep voor ons iemand uitgevallen was bestond onze groep uit 5 personen (ipv 3) waardoor we minder snel opschoten.
We kwamen als laatste groep aan toen het al bijna donker was (we waren ook als laatste vertrokken). Een unieke ervaring! En een overwinning op mezelf gezien mijn hoogtevrees....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten